Maart 2019

We zijn zeer tevreden

Wij zijn zeer te spreken over de wijze waarop mevrouw Sandra Holm en haar team de verhuizing voor mijn moeder naar een verzorgingshuis in ‘s-Hertogenbosch heeft geregeld.

Niet alleen de fysieke verhuizing, maar ook de voorbereiding (goede gesprekken en adviezen over welke spullen naar het nieuwe huis kunnen en waar ze komen te staan; verkoop van overtollige huishoudraad) en de nazorg (leuk en gezellig inrichten en installeren van de televisie, ) was perfect !

Daarbij heeft Sandra een vriendelijke uitstraling, is sociaal, luistert zij goed naar de klant en komt ook met oplossingen voor mogelijke vragen en problemen die zich zouden kunnen voordoen.

Dus als u weinig tijd heeft of niet in de gelegenheid bent, dan is www.overhuizen.com een aanrader !

 

Fred en Corrie van Bavel

 

 

Januari 2019

Aandacht voor wat belangrijk is

Toen mevrouw de sleutel kreeg van haar nieuwe appartement in de Annenborch, had ze twee weken de tijd om te verhuizen. Nicht Joke hoorde via een vriendin van haar tante van het bestaan van Overhuizen.
Joke: ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat Overhuizen ons echt heeft ontzorgd. Mijn tante is 83, heeft Alzheimer en zelf geen kinderen. Mijn twee neven wonen in Zuid-Limburg en ik in Noord- Holland. Omdat we ver weg wonen, kunnen we geen dagen achter elkaar blijven. Eigenaresse Sandra begreep wat we nodig hadden en hield strak de regie. Zelf hoefden we zo goed als niets te doen.
Overhuizen werkt heel efficiënt. Sandra bereidt de verhuizing degelijk voor, is keurig op tijd en gaat respectvol en zuinig met alle spullen om. Ze weet duidelijk waar ze mee bezig is en dat geldt voor haar hele team. Het viel zelfs mijn tante op. “Wat werken die mannen rustig he?! Dit valt me zo mee!”, zei ze op een gegeven moment.
Bij de kennismaking de week ervoor had Sandra al samen met mijn tante spullen van waarde uitgezocht en ingepakt. Ook had ze mijn tante gevraagd wat echt betekenisvol voor haar was. Dat was de urn. De ochtend van de verhuizing pakte ze deze dan ook persoonlijk, heel zorgvuldig, samen met mijn tante in. Sandra snapt het helemaal, want daarna kon mijn tante de verhuizing loslaten en ging ze ontspannen met me mee.
Na het avondeten, toen alle meubeltjes al weer in haar kamer stonden, hebben we gezamenlijk haar prenten en foto’s opgehangen. Die staan voor belangrijke momenten in het leven van mijn tante. Zo ook haar geborduurde lap met de medailles van de Vierdaagse. Ik merkte aan haar dat ze die zelf een plekje wilde geven. Sandra voelde dit goed aan en gaf ons alle ruimte. Het werd direct weer het appartement van mijn tante en toen ik de week erna kwam, begon mijn tante er meteen over: “Ze hangen zo mooi daar, die medailles!”
Overhuizen bleek zelfs de hal gestofzuigd te hebben op het oude adres. Dat hoorde ik later van de oude buurvrouw. En toen tante twee dagen later jarig was, kwam Sandra met een gebakje met kaarsjes. Dat zie je toch niet vaak. Ze geeft echt aandacht aan wat ertoe doet.’

 

 

Mei 2018, Overhuizing van Hintham naar woonzorgcentrum de Annenborch

Verhuizers die meevoelen

Vorig jaar las Theri Sprokholt (71) in de HEVO een verhaal over Overhuizen. Ze tipte meteen haar vriendin van 73 (wiens naam we anoniem houden) over dit bijzondere verhuisbedrijf. ‘Voor het geval dat’. Onlangs was het zover: haar vriendin kon niet meer zelfstandig wonen, onder andere vanwege haar vergeetachtigheid. Hoewel Theri zichzelf geen mantelzorger noemt, coördineerde ze dit wel voor haar. Overhuizen bleek nóg fijner dan ze dacht.

“Ik had al gelezen dat ze direct de nieuwe woning inrichten. Hoe Overhuizen dat doet is gewoonweg fantastisch. Kopjes op theetafel die exact hetzelfde staan, de kaarsjes met de aansteker op de tafel, alsof ze er al jaren liggen, en zelfs het kleine poppetje lag weer precies zo in de hoek. Heel vertrouwd en bekend. Dit is voor mijn vriendin, die niet meer zo helder is, extra belangrijk.

Wat ik speciaal vind, is de rust en het geduld van eigenaresse Sandra. Ze kijkt écht hoe je het wilt en je kunt haar alles vragen. Ook haar team verhuizers snapt het. Eén van hen zag dat mijn vriendin wilde roken en nam haar gezellig mee naar het balkon. En toen ik ‘s avonds nog even weg moest om medicijnen te halen, bood Sandra spontaan aan bij haar te blijven tot ik terugkwam. Welke verhuizer doet dat nu? Wat mij betreft verdient ze een lintje!

Net als velen is mijn vriendin best eenzaam. De familie woont ver weg, daarom sprong ik in. We zouden echt wat meer aandacht aan elkaar mogen geven. Daar hoef je geen mantelzorger voor te zijn. Gewoon een luisterend oor bieden, en niet meteen oordelen. Kijken wat nodig is. Dat is precies wat Sandra doet. Ze voegt zoveel toe aan het verhuizen. In de nazorg gaat Sandra de bloembakken zelfs nog vullen met zomerplanten. Overhuizen is zo sociaal!”

 

 

April 2017, Overhuizing binnen Rosmalen-Hintham

Goede voorbereiding, halve werk

Onlangs verruilde Carla Straetemans (70) haar oude appartement voor een lichtere woonruimte met een beter uitzicht, waar ze in de toekomst ook op ouderenzorg kan rekenen. Carla: ‘Het mooie is dat ik op een kwartiertje lopen van mijn oude flat woon. Ik kan dus gewoon elke week spelletjes met de oude buren blijven doen. En toch ben ik nu goed op de toekomst voorbereid.’

Ze heeft zes kinderen, maar maakte bewust de keuze om hen niet met haar verhuizing te belasten. ‘Ze zijn druk met hun gezin en werk. Ik heb liever dat ze naderhand komen kijken en dat we samen van de woonruimte genieten. Sandra Holm bracht de oplossing met haar dienstverlening vanuit Overhuizen.’

Carla Straetemans was erg te spreken over haar kordaatheid en organisatietalent. ‘Ze springt overal op in en doet veel handig voorwerk. Bij de bezichtiging van de woning begon ze meteen alles op te meten. Ik kon toen gelijk kiezen waar de kasten konden staan. Dat gebruikte ze weer voor de stickers op de doos, zodat we alles efficiënt konden uitpakken.’ Terwijl Carla en Sandra de spullen aan het inpakken waren, werd het nieuwe appartement geschilderd. ‘De avond voor de verhuizing hingen mijn schilderijen en lampen er al. Ook al zo praktisch. Op de verhuisdag zelf was alles zo weer ingeruimd. Ik heb de dag erna alleen nog de cd’s en dvd’s op de goede volgorde hoeven zetten.’

Enthousiast vertelt ze verder. ‘Nog zoiets verrassends. Ik moest voor de nieuwe woning een koelkast, elektrische kookplaat en tv kopen. Ook dat had ze goed voorbereid door op internet prijzen te vergelijken. Sandra pakt de dingen slim aan. We kwamen beslagen ten ijs in de winkel en haar onderhandelingen leverde mij scherpe prijzen op. Ze is echt goed in haar vak.’

Over het contact met Sandra niets dan goeds. ‘Ze is vriendelijk en begrijpend, en ze gaat het gesprek niet uit de weg. Verhuizen is gewoon spannend en haar hulp geeft veel rust. Ook de dag na de verhuizing was ze betrokken en zorgzaam. Toen ze mij op zondag belde over het inleveren van de sleutels bij de woningbouwvereniging, vertelde ik dat mijn droger het niet deed. Sandra kwam toen speciaal langs en tot mijn blijdschap wist ze het probleem op te lossen. Geweldig, want ik vreesde al dat ik een nieuwe droger moest aanschaffen. Ik kan haar iedereen aanbevelen!’

 

 

 

Juni 2017, Overhuizing binnen Berlicum

Verhuizen met warmte

Begin juni kon mevrouw Van de Ven verhuizen van een woonhuis in Berlicum naar een twee kamer appartement in het Vivent woonzorgcentrum Berlerode. In overleg met zijn moeder besloot zoon John dat Overhuizen de klus zou klaren.

John: ‘Ik ben enig kind en ik woon in Nijmegen. Het zou voor mij een enorm karwei zijn geweest; ik had er minimaal twee weken voor vrij moeten nemen. Het is immers niet alleen in- en uitpakken, er komt zoveel organisatie bij kijken. Sandra heeft ons echt ontzorgd en deed dat op een hele persoonlijke manier.

Voor mijn moeder was het best heftig om haar huis uit te moeten. Ook al zag ze er zelf de noodzaak van in, dan nog is het emotioneel niet makkelijk. Dat Sandra heel rustig en gefaseerd alles met mijn moeder doorsprak, gaf haar overzicht en vertrouwen. Ze deden dat gemoedelijk met een broodje erbij. Ook heeft Sandra haar geholpen bij het kiezen van wat ze mee zou nemen naar haar appartement en wat niet.

Ik vond het bijzonder dat ze daarna, op verzoek van mijn moeder, de familie en kennissen in de gelegenheid stelde om de spullen op te halen, die mijn moeder niet meenam. Sandra benaderde iedereen persoonlijk en organiseerde een bijeenkomst. Zelf was ik erg blij dat ze naast de verhuizing ook het oude huis schoon opleverde bij woningstichting Kleine Meierij uit Rosmalen. Zelfs de sleutel leverde ze voor ons in!

Bij Overhuizen krijg je het complete pakket. En nog meer. Ik zou het ‘verhuizen met warmte’ willen noemen. Sandra heeft naast daadkracht en slagvaardigheid ook oog voor emotie. Dat was op dat moment minstens zo waardevol.’

 

 

 

Oktober 2017, Overhuizing binnen Rosmalen

‘Goed volk’

Het huis en de tuin werden haar te groot en ze benutte de kans om naar een semibungalow te verhuizen. ‘Daar bofte ik echt mee, maar ja, dan moet je het nog zien te organiseren. Ik ben 72 dus daar zag ik wel een beetje tegenop. Mijn kinderen wilde ik bovendien niet met alles belasten. Hoe kon ik nu betrouwbare hulp vinden? Een verhuizer krijgt wel inzage in al je waardevolle spulletjes en er gebeuren zoveel akelige dingen in de wereld op dit moment. Dat is ook de reden dat ik niet mijn naam wil noemen. Als oudere ben je in deze tijd toch kwetsbaar.

Een advertentie van Overhuizen in het HEVO blaadje bracht uitkomst. Ik ben al 26 jaar lid en de HEVO is voor mij heel betrouwbaar. Ik bedacht dat de adverteerders die daarin staan ook te vertrouwen moeten zijn. En dat klopte gelukkig. Al bij de eerste kennismaking had ik een klik met Sandra Holm van Overhuizen. Mijn angst voor vreemden in huis verdween meteen. Achteraf vond ik het heel stoer van mezelf dat ik haar gewoon benaderd heb.

Wat ik heel prettig aan haar vind, is dat ze is gespecialiseerd in senioren. Ze ‘ontzorgt’ je echt. Zo maakt ze bij de start bijvoorbeeld een schema van alle activiteiten. Dat is erg verhelderend en overzichtelijk. Sandra heeft niet alleen de capaciteiten, ze is ook nog eens hartelijk, positief en vrolijk. En toen ik na de verhuizing iets belangrijks niet kon vinden, kwam ze gewoon weer langs en zocht mee. Ik heb haar al aanbevolen bij een vriendin met verhuisplannen. Sandra en haar team zijn ‘goed volk’ en dat is in deze tijd heel wat waard. Ik ben blij dat ik haar ingehuurd heb want alleen was me dit nooit gelukt.’  

 

 

 

Oktober 2017, Overhuizing van Den Bosch Centrum naar Park Eemwijk

Oog voor detail

Vanwege dementie van de bewoonster is gekozen voor een anonimiteit. Haar zus deelt haar ervaring.

‘Al acht maanden stond mijn zus nummer één op de wachtlijst bij een verzorgingshuis in Vught en nog steeds was ze niet aan de beurt. Wat een drama, die wachtlijsten in de zorg. Ondanks dat negen mensen haar thuis verzorgden, werd de situatie onhoudbaar. Uiteindelijk kon dit verzorgingshuis voor ons regelen dat ze op Park Eemwijk in Den Bosch terecht kon. Een geluk bij een ongeluk.

Dat betekende wel dat mijn zus haar prachtige huis moest verlaten, een plek die haar zo dierbaar is. Voor ons als familie was dit erg moeilijk, verdrietig en pijnlijk. Op de dag van de overhuizing was ik ronduit zenuwachtig. Wat je dan nodig hebt, is iemand als Sandra: rustig, kordaat en empathisch. Iemand met overzicht en een goed team. Wat een sociale en fijne mensen bij Overhuizen. Wij hielpen wel mee, maar de eigenlijke verhuizing gebeurde om ons heen.

Terwijl mijn zus die middag meeging met een van de verzorgsters, konden wij verhuizen en herinrichten. We hadden slechts drie uur de tijd, maar Sandra had alles goed op het netvlies. Ze heeft echt oog voor detail. Ik wilde de tekeningen op de koelkast al weggooien, evenals een oud stukje zeep uit het zeepbakje, maar daar stak ze een stokje voor. Ze legde uit dat dit soort spullen juist de herkenning en het thuisgevoel geven. Ze weet wat belangrijk is bij dementie. De nieuwe woonruimte werd zoveel mogelijk identiek ingericht. Mijn zus liep bij binnenkomst meteen naar de foto van onze moeder. Die stond op het haar welbekende tafeltje. Eigenlijk heeft ze nauwelijks gemerkt dat ze naar een andere plek ging.

Nu ik hoor wat voor hulp ze nodig heeft, besef ik hoe eenzaam en angstig ze moet zijn geweest in haar grote huis. Het is lang geleden dat ik mijn zus zo vrolijk heb gezien. Maar we zijn er nog niet, want deze kamer is slechts tijdelijk. De volgende verhuizing komt er al weer aan. Nu we Overhuizen kennen, weet ik echter dat het allemaal goed komt.’