Goede voorbereiding, halve werk

Onlangs verruilde Carla Straetemans (70) haar oude appartement voor een lichtere woonruimte met een beter uitzicht, waar ze in de toekomst ook op ouderenzorg kan rekenen. Carla: ‘Het mooie is dat ik op een kwartiertje lopen van mijn oude flat woon. Ik kan dus gewoon elke week spelletjes met de oude buren blijven doen. En toch ben ik nu goed op de toekomst voorbereid.’

Ze heeft zes kinderen, maar maakte bewust de keuze om hen niet met haar verhuizing te belasten. ‘Ze zijn druk met hun gezin en werk. Ik heb liever dat ze naderhand komen kijken en dat we samen van de woonruimte genieten. Sandra Holm bracht de oplossing met haar dienstverlening vanuit Overhuizen.’

Carla Straetemans was erg te spreken over haar kordaatheid en organisatietalent. ‘Ze springt overal op in en doet veel handig voorwerk. Bij de bezichtiging van de woning begon ze meteen alles op te meten. Ik kon toen gelijk kiezen waar de kasten konden staan. Dat gebruikte ze weer voor de stickers op de doos, zodat we alles efficiënt konden uitpakken.’ Terwijl Carla en Sandra de spullen aan het inpakken waren, werd het nieuwe appartement geschilderd. ‘De avond voor de verhuizing hingen mijn schilderijen en lampen er al. Ook al zo praktisch. Op de verhuisdag zelf was alles zo weer ingeruimd. Ik heb de dag erna alleen nog de cd’s en dvd’s op de goede volgorde hoeven zetten.’

Enthousiast vertelt ze verder. ‘Nog zoiets verrassends. Ik moest voor de nieuwe woning een koelkast, elektrische kookplaat en tv kopen. Ook dat had ze goed voorbereid door op internet prijzen te vergelijken. Sandra pakt de dingen slim aan. We kwamen beslagen ten ijs in de winkel en haar onderhandelingen leverde mij scherpe prijzen op. Ze is echt goed in haar vak.’

Over het contact met Sandra niets dan goeds. ‘Ze is vriendelijk en begrijpend, en ze gaat het gesprek niet uit de weg. Verhuizen is gewoon spannend en haar hulp geeft veel rust. Ook de dag na de verhuizing was ze betrokken en zorgzaam. Toen ze mij op zondag belde over het inleveren van de sleutels bij de woningbouwvereniging, vertelde ik dat mijn droger het niet deed. Sandra kwam toen speciaal langs en tot mijn blijdschap wist ze het probleem op te lossen. Geweldig, want ik vreesde al dat ik een nieuwe droger moest aanschaffen. Ik kan haar iedereen aanbevelen!’