Overhuizen laat u verhuizen op uw manier.

Wij luisteren naar uw wensen

Wij helpen u daar waar nodig

Iemand anders gaat verhuizen

Iemand in je naaste omgeving heeft een nieuwe woonruimte gekregen, bijvoorbeeld je ouders, maar ook een familielid, een kennis of een cliënt. Helaas kunnen ze niet meer zelf overhuizen, maar jou lukt het ook niet om hen bij te staan. Graag zijn wij dan je stand-in en brengen we voor je naaste de inboedel over. Snel, efficiënt en liefdevol. We kunnen zelfs de nieuwe ruimte woonklaar maken en de oude woonruimte leeghalen en opleveren. Ook kunnen we samen met hen de dozen uitpakken en alles inrichten en ophangen. Je wilt je naaste immers wel goed laten starten op hun nieuwe woonplek. Jij bepaalt samen met hen wat ze daarvoor nodig hebben. Wij doen het werk, jij blijft Zen.

Voor je naaste is er geen stress, gedoe of tijdsdruk, maar overzicht en ontspanning. Pure Zen. Want overhuizen kost tijd, en zo graag je het ook wilt, momenteel heb je die nu eenmaal niet. Laat het niet tussen jou en de ander in gaan staan. Of tussen jou en je broers of zussen. Gun jezelf dit comfort, de ondersteuning die jij kunt gebruiken. Organiseren dat het goed verzorgd wordt is ook de ander helpen! Je hoeft het niet allemaal per se zelf te doen. Verbinden van oud naar nieuw.

Wij organiseren de overhuizing praktisch en functioneel, en begeleiden iedereen zo nodig ook emotioneel. We kijken wat we daarvoor nodig hebben. Natuurlijk in overleg met jou. En wat je zelf kunt doen is meegenomen. We kunnen je niet vervangen, maar we zorgen wel dat je naaste met plezier in het nieuwe huis begint. Soms vergt dat gewoonweg nog wat extra’s. Samen met je naaste maken we deze overtocht!

Onze werkwijze

Stel je voor je ouders* gaan verhuizen, maar niemand heeft tijd om hen te begeleiden in deze verhuizing. OverhuiZen is er voor jullie, wij staan jullie graag bij met persoonlijke afstemming. We beginnen met een persoonlijk gesprek. Graag maken we nader met jullie kennis om meer te horen over de wensen. We leggen dit in  een Persoonlijk Verhuis Plan (PVP) vast. Antwoorden op vragen als:

  • Welke wensen en behoeftes hebben je ouders*?
  • Welke heb jij?
  • Wat vinden ze prettig?
  • Wat is lastig voor ze?
  • Waar moeten we rekening mee houden?
  • Waar zien ze tegenop?
  • Wanneer is de overhuizing wat jullie betreft geslaagd?

Hier stemmen we onze manier van werken op af. OverhuiZen gaat praktisch te werk, maar is bovenal mensgericht. Hoe we dat vormgeven heeft direct te maken met jullie wensen.

Functionele én emotionele ondersteuning
Zodra je akkoord geeft op de op maat gemaakte offerte, gaan we aan de slag met de ingeplande activiteiten. Ons streven is dat jij en je ouders er zelf geen omkijken naar hebben. Of ze moeten er zelf voor kiezen om het samen te doen. Mochten we tijdens de praktische uitvoering vragen hebben, nemen we direct contact met je op.

We regelen met aandacht het functionele en begeleiden liefdevol het emotionele. Zeker bij oudere mensen, gaat een overhuizing al gauw te snel. Door je ouders* er op een empathische manier bij te betrekken, zorgen wij voor rust. Vaak geeft dit hen emotioneel de ruimte waar ze behoefte aan hebben, en soms zelfs acceptatie, als het om een noodzakelijke verhuizing naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis gaat.

Uw verhuiszorgen in onze liefdevolle handen!
Wij willen de waarde die jullie aan de overhuizing toekennen realiseren. Wij luisteren, vragen door en helpen jullie desgewenst met keuzes. Zo proberen we de vertaling van jullie behoeftes te maken naar de juiste praktische dienstverlening. Onze intuïtie en ervaring wijzen ons daarin de weg. Wat we zoal voor jullie kunnen betekenen lees je bij diensten.

Voor alle duidelijkheid: jullie verhaal staat centraal en wij zorgen voor de regie. Maar, de eindverantwoordelijkheid blijft bij jullie.

* Het kan ook een ander familielid, een kennis of een cliënt betreffen. Maak in dat geval bij het lezen van ‘mijn ouders’ de vertaling naar bijvoorbeeld ‘mijn oom’, ‘mijn buurvrouw’ of ‘mijn cliënt’.