Verhuizers die meevoelen

Vorig jaar las Theri Sprokholt (71) in de HEVO een verhaal over Overhuizen. Ze tipte meteen haar vriendin van 73 (wiens naam we anoniem houden) over dit bijzondere verhuisbedrijf. ‘Voor het geval dat’. Onlangs was het zover: haar vriendin kon niet meer zelfstandig wonen, onder andere vanwege haar vergeetachtigheid. Hoewel Theri zichzelf geen mantelzorger noemt, coördineerde ze dit wel voor haar. Overhuizen bleek nóg fijner dan ze dacht.

“Ik had al gelezen dat ze direct de nieuwe woning inrichten. Hoe Overhuizen dat doet is gewoonweg fantastisch. Kopjes op theetafel die exact hetzelfde staan, de kaarsjes met de aansteker op de tafel, alsof ze er al jaren liggen, en zelfs het kleine poppetje lag weer precies zo in de hoek. Heel vertrouwd en bekend. Dit is voor mijn vriendin, die niet meer zo helder is, extra belangrijk.

Wat ik speciaal vind, is de rust en het geduld van eigenaresse Sandra. Ze kijkt écht hoe je het wilt en je kunt haar alles vragen. Ook haar team verhuizers snapt het. Eén van hen zag dat mijn vriendin wilde roken en nam haar gezellig mee naar het balkon. En toen ik ‘s avonds nog even weg moest om medicijnen te halen, bood Sandra spontaan aan bij haar te blijven tot ik terugkwam. Welke verhuizer doet dat nu? Wat mij betreft verdient ze een lintje!

Net als velen is mijn vriendin best eenzaam. De familie woont ver weg, daarom sprong ik in. We zouden echt wat meer aandacht aan elkaar mogen geven. Daar hoef je geen mantelzorger voor te zijn. Gewoon een luisterend oor bieden, en niet meteen oordelen. Kijken wat nodig is. Dat is precies wat Sandra doet. Ze voegt zoveel toe aan het verhuizen. In de nazorg gaat Sandra de bloembakken zelfs nog vullen met zomerplanten. Overhuizen is zo sociaal!”